Bio

Mario Kramer is een zanger/gitarist/songwriter met wortels in de punk rock scene, een conservatorium-diploma op zak en een voorliefde voor sterke liedjes met dito inhoud.

Mario Kramer speelt gitaar sinds z’n 10e. In zijn tienerjaren begon hij met het spelen en zingen in punk rock bands. Later breidde zijn muzikale smaak zich uit en speelde hij verschillende muziekstijlen in bands met covers en eigen werk. Ondertussen had hij besloten van zijn passie zijn werk te maken en een studie te volgen aan het conservatorium. Hoewel hij daar veel leerde over jazz, ontdekte hij dat hij in zijn hart toch een rocker zou blijven met een voorliefde voor ijzersterke popliedjes. De studie stelde hem wel in staat om zijn liefde voor muziek te delen met beginnende muzikanten door gitaarles te geven en bandjes te coachen.

In 2010 ging Mario een nieuwe uitdaging aan in zijn muzikale loopbaan: naast zijn bands ging hij ook solo optreden. Gewapend met zijn stem, akoestische gitaar, loop station en mondharmonica laat hij eigen werk en originele covers horen in stijlen uiteenlopend van ‘roots-rock’ tot ‘blue-eyed soul’ en van ‘alt-pop’ tot ‘Americana’.

Door zijn wortels in de punk rock scene schrijft Kramer vaak socio-kritische teksten, zonder daarbij zelf-reflectie uit het oog te verliezen. Hij maakt zich zorgen over het toenemende egoïsme in de maatschappij, en schrijft ook over zijn eigen zoektocht naar verbondenheid. Verder zingt Mario in zijn liedjes over onderweg zijn, nieuwe dingen opzoeken, jezelf terugvinden, keuze’s maken, teleurstellingen, liefde, vriendschap… kortom: over het leven zelf.

Voor een avondvullend programma speelt hij daarnaast covers van artiesten die hij bewondert: klassiekers als Bruce Springsteen, Bob Dylan, CCR, Pearl Jam, Chuck Berry, Sam Cooke en Johnny Cash komen voorbij, maar Mario is ook groot fan van een hedendaagse songwriter als Jason Isbell. Het publiek wordt ook nog wel eens verrast door recentere hits van bijvoorbeeld Lorde of Avicii.

Tegenwoordig speelt Kramer in de bands Paddy’s Day Off (Ierse en Schotse folk), Dear Mr. Fantasy (70’s rock) en Kentucky Snake Oil (bluegrass, country en Amerikaanse folk) en werkt mee aan losse projecten.

Maar hij gaat ook vrolijk door met zijn solo-optredens. Dus voor wie een plekje heeft in zijn café, poppodium of huiskamer: Mario komt graag langs om zijn kijk op de wereld te delen en te proberen deze een stukje mooier te maken.