Gitaarles & Band-coaching

Gitaarles
Wil jij gitaar leren spelen?
Of ken jij de basis van het gitaar spelen, maar wil je je verder doorontwikkelen?
Of kun jij al lekker gitaar spelen, maar wil je meer weten over wat je aan het doen bent, en met die theorie weer nieuwe mogelijkheden creëren?

Dan ben je bij mij aan het goede adres!
Ik ben een gitaardocent met conservatorium-opleiding en heb zo’n twintig jaar ervaring met gitaarles geven.
De lessen vinden plaats in Balk, Koudum, Workum en bij mij thuis in Woudsend.

Jouw wensen
Tijdens de lessen ga ik uit van jouw wensen en voorkeuren.
Wat beheers je al en wat wil je graag bijleren?
Naar welke bands en artiesten luister je graag en welke muziekstijl(en) wil je spelen? Je kunt zelf nummers/liedjes meenemen naar de les en dan gaan we daarmee aan de slag. Stijlen die tijdens de lessen aan bod kunnen komen, zijn o.a. pop, rock, metal, blues, funk, indie, grunge, folk, klassiek, enz…
Je kunt ook met verschillende gitaren bij mij terecht; of je nou elektrisch gitaar wil spelen of een akoestische gitaar hebt met nylon snaren of alleen maar stalen snaren, het kan allemaal. Ook basles behoort tot de mogelijkheden.

Beginners
Als je nog niks kunt, is dat geen enkel probleem!
Ik kan je de basistechnieken van het gitaarspel aanleren. Ik zorg ervoor dat je een goede houding krijgt en dat je een efficiënte techniek gaat gebruiken. Je leert de onderdelen van de gitaar kennen.
Je kunt leren om de snaren met je vingers aan te slaan, maar je kunt ook een plectrum gebruiken. Je leert melodieën en akkoorden spelen.
Ik leg je uit hoe je tablatuur (TAB) kan lezen, maar als jij noten wil lezen dan is dat ook mogelijk. En zelfs zonder notatie kunnen we veel doen.

Gevorderden
Gitaristen die de basis al beheersen, kunnen zich gaan verdiepen in bepaalde stijlen en technieken.
Bij het gitaarspelen kunnen allerlei technieken worden gebruikt. Voor de rechterhand zijn dat bijvoorbeeld fingerpicking, alternate picking, strumming (‘slagjes’), enz. Bij de linkerhand komen qua techniek o.a. hammer-on, pull-off, string-bending (het opdrukken van snaren) en vibrato-spel aan bod.

Theorie
Als je al heel veel op je gitaar kan spelen, maar meer wil weten over de theorie erachter, dan kan ik je daarbij helpen. Hierbij kun je denken aan toonsoorten, akkoordopbouw, maatsoorten, akkoordschema’s analyseren, enz.
Doordat je theorie leert begrijpen, weet je beter wat je doet, maar kun je ook weer nieuwe ideeën ontwikkelen en toepassen.

Ervaring
Ik ben op mijn 10e begonnen met gitaarles en heb later aan het Conservatorium in Groningen gestudeerd. Daar heb ik in 2003 mijn diploma gehaald aan de opleiding Lichte Muziek / Jazz met als hoofdvak ‘elektrische gitaar’.
Tijdens mijn studie ben ik begonnen met privéles geven. Na mijn studie heb ik een baan gekregen op de muziekschool van Zuidwest Friesland als gitaardocent en bandcoach (popworkshops). Vanuit die muziekschool heb ik ook lessen verzorgd op basisscholen. Daarvoor heb ik in 2006 het diploma behaald van de cursus ‘Muziek aan de basis’ van het Conservatorium van Rotterdam.
Ik ben ook een tijd werkzaam geweest bij It Toanhûs in Joure. Verder heb ik ervaring met het geven van korte cursussen akkoordbegeleiding en popworkshops.
Sinds mijn tienerjaren speel ik in bands met eigen werk en covers. De stijlen die ik in die bands speel (of heb gespeeld) zijn o.a. rock, pop, punkrock, blues en rock & roll. Zoals je verder op deze site kan zien, doe ik ook solo-optredens.

Tarieven en andere info
In Woudsend, Koudum en Workum geef ik les via Kunstencentrum Atrium (onderdeel van Cultuur Kwartier Sneek). Op www.kunstencentrumatrium.nl is meer informatie te vinden over deze lessen. Via https://kunstencentrumatrium.nl/wp-content/uploads/2023/06/Tarievenlijst-Atrium-2023-2024-versie-14-juni-2023-1.pdf ga je meteen naar de tarieven.

In Balk geef ik les via It Toanhûs. Op www.toanhus.nl is meer informatie te vinden over deze lessen. Via https://www.toanhus.nl/wp-content/uploads/Lesgeldtarieven-2023-2024-.pdf ga je rechtstreeks naar de tarievenlijst.

Contact
Lijkt het jou leuk om gitaarles van mij te krijgen?
Neem dan gerust contact met me op.
Ook als je nog vragen hebt, hoor ik het graag.

Mario Kramer
0628041076
mail@mariokramer.com
KvK-nummer: 55052428

Scroll Up