Over Mario Kramer

Om een lang verhaal kort te maken

Mario Kramer …
… speelt gitaar & zingt.
… treedt solo op & met verschillende bands.
… doet covers & eigen nummers.
… is gitaardocent & band-coach.

Om een kort verhaal lang te maken

Mario Kramer is gek op het maken van muziek. Zijn belangrijkste gereedschappen zijn elektrische gitaren, akoestische gitaren en zijn stem.

Zijn solo-optredens bestaan uit een repertoire van klassiekers uit de rock, soul, folk, country en pop geschiedenis, aangevuld met hedendaagse hits en eigen werk.
Op de setlijst kun je zijn muzikale helden vinden, zoals Bruce Springsteen, Bob Dylan, CCR, Pearl Jam, Chuck Berry, Sam Cooke en Johnny Cash. Maar je kan ook verrast worden door nummers van Amy Winehouse, Avicii of Lorde!
Door de jaren heen heeft Mario ook zelf nummers geschreven. Deze kunnen worden toegevoegd aan een avondvullend optreden, maar ze kunnen ook op zichzelf worden gespeeld tijdens een kortere gig.
Het gereedschap dat Kramer gebruikt voor solo-optredens zijn z’n stem, akoestische gitaar, mondharmonica en een ‘loop-station’. Hij heeft de beschikking over een eigen geluidsset en licht, maar bij een intiem huiskamerconcert is het ook mogelijk om het helemaal onversterkt te houden.

Naast zijn solo-optredens zingt en speelt Mario Kramer bij de bands Paddy’s Day Off, Dear Mr. Fantasy en Kentucky Snake Oil.
Het trio Paddy’s Day Off speelt Ierse en Schotse folk, waarbij Mario de lead-zang en akoestische gitaar voor zijn rekening neemt. Deze band is zowel te boeken voor (Ierse) feesten als voor luisterconcertjes en ze maken hun eigen muziektheater-voorstellingen.
De band Dear Mr. Fantasy speelt classic rock uit de jaren ’70, waarbij het Hammond-orgel een prominente plaats inneemt. Kramer speelt hier elektrische gitaar en zingt backups.
Kentucky Snake Oil brengt een energiek ABC’tje van Americana, Bluegrass en Country. In dit kwartet verzorgt Mario Kramer de lead-zang en akoestisch gitaarspel.
Verder werkt hij mee aan losse projecten, zoals muziektheater-voorstellingen, een rock-opera, of andere bijzondere uitvoeringen.

Het is ook mogelijk om gitaarles te krijgen of als band gecoacht te worden. Mario speelt zelf gitaar sinds z’n 10e, treedt op met bands sinds z’n 14e, heeft in 2003 zijn Conservatorium opleiding afgerond, en heeft inmiddels 20 jaar ervaring met het geven van gitaarles en bandcoaching. Zijn lessen worden zo veel mogelijk afgestemd op het niveau en de wensen van de leerlingen. De lessen vinden plaats in Woudsend, Balk, Koudum en Workum.

Wil je nog meer weten?

Kijk gerust verder op deze site voor meer informatie.
Of neem contact op via mail@mariokramer.nl of 0628041076.

Scroll Up